Будь завжди на ходу! Автомобільні пускові пристрої за вигідними цінами Переглянути

Чому Ворд не бачить принтер, причини та вирішення

08.05.2024

Чому Word не бачить принетер

Проблеми з принтером можуть створити багато незручностей, особливо коли потрібно терміново надрукувати документ. Якщо Microsoft Word не бачить принтер, це може бути викликано різними причинами. У цій статті ми розглянемо основні причини цієї проблеми та запропонуємо шляхи її вирішення.

Залежно від версії програми, а зараз активно використовуються збірки Ворд 2003, 2007, 2010 і новіші, достатньо буде проведення невеликого втручання у їх налаштування. Найскладнішим варіантом усунення несправності може бути перевстановлення драйверів Вашого принтера або всього офісного пакета. У поодиноких випадках іноді потрібна переустановка всієї операційної системи.

Перевірка підключення пристрою друку

Підключення принтера

 

Друк будь-яких документів, фотографій та графіків без друкуючого апарата неможливий фізично. Таким пристроєм, найчастіше, виступає звичайний офісний принтер. Саме його підключення слід перевіряти. Приєднатися апарат до комп'ютера або ноутбука може декількома способами:

  • USB кабелем.
  • Бездротовий зв'язок за технологією Wi-Fi
  • Мережним шнуром

До електромережі підключається кабелем живлення, а деякі моделі – через спеціальний блок живлення. Ваше завдання – перевірити наявність підключення по всіх пунктах. Також не забудьте подати живлення на принтер натисканням кнопки увімкнення на його корпусі. Лампочка або індикатор повинні безперервно горіти зеленим. Якщо є запасні шнури і кабелі, можна спробувати використовувати їх.

Перевірка налаштувань принтера

Якщо фізичне підключення перевірено та з ним усе гаразд, то другим пунктом усунення проблем буде налаштування друку. Перевірте наявність у списку принтерів друку. Потрапити до цього списку можна через панель керування.

Далі в ньому виберіть розділ "Пристрої та принтери". У вікні будуть відображені всі підключені до персонального комп'ютера або ноутбука.

Панель керування

Дізнайтеся точну модель або серію принтера та знайдіть його в списку. Він має бути відмічений зеленою галочкою. В іншому випадку, натисніть правою клавішею миші по ньому і з меню виберіть пункт «Використовувати за замовчуванням».

Використовувати за замовчуванням

Така дія гарантує використання пристрою всіма програмами. При наведенні курсору миші у підказці буде напис про статус. Якщо все гаразд, Ви побачите повідомлення «Статус: Готовий». Якщо статус «Вимкнено», переконайтеся, що пристрій увімкнено та працює. Подвійним натисканням миші здійсніть підключення.

Тестовий друк

Текстові редактори

Щоб точно переконатися, що проблема пов'язана з певним документом або програмою Ворд, проведемо тестовий друк інших файлів, тих самих документів в інших редакторах, спробуємо використовувати кілька програм. На будь-якому комп'ютері знайдуться такі програми як Wordpad, Блокнот, редактора PDF документів. Вони нам знадобляться. Подальші Ваші дії будуть такими:

  1. Відкрийте будь-який інший файл Word і спробуйте роздрукувати його. Якщо все вдалося без проблем, проблема криється в окремо взятому документі.
  2. Роздрукуйте будь-яку картинку в графічному редакторі або PDF-файл у програмі перегляду таких файлів, щоб переконатися в несправності Ворда.
  3. Відкрийте проблемний документ і змініть шрифт на популярний Times New Roman або Arial. Деякі нестандартні шрифти Ворд може відмовлятися друкувати.
  4. Відкрийте проблемний документ у Wordpad. Зробити таке можна кількома способами: через меню та пункт «відкрити за допомогою», відкривши із самої програми через піктограму «Відкрити», перенесенням документа у вікно Вордпада. Будь-який спосіб виберете Ви. Якщо друк виконаний успішно, то можна надалі користуватися цим способом.
  5. Відкрийте програму Ворд та створіть чистий новий аркуш. Виділіть весь проблемний документ натисканням комбінації клавіш CTRL+A, скопіюйте та вставте у новий, відкритий аркуш.

Виконавши всі ці пункти, можна легко визначити джерело проблеми. Їх може бути три: сам Ворд, окремий ордівський документ, нестандартні шрифти.

Фоновий друк

Перед виконанням подальших інструкцій рекомендуємо перевірити, чи не ввімкнено, помилково, фоновий друк. Через це налаштування фізично роздруковувати вордівські файли система не буде. Дотримуйтесь такої інструкції:

  1. Відкрийте програму Word.
  2. Натисніть закладку "Файл".
  3. Знайдіть внизу пункт "Параметри".
  4. У списку ліворуч клацніть «Додатково».
  5. Праворуч знайдіть підрозділ «Друк».
  6. Другим пунктом йде «Фоновий друк», з якого потрібно зняти галочку за її наявності.

Фоновий друк

 

Скидання налаштувань Word

Проблема, через яку Ворд не бачить принтер і не може друкувати, могла виникнути після внесення змін до налаштувань самої програми. Щось налаштовувати могли Ви вручну чи скрипти, макроси та інші мікропрограми. Щоб зробити скидання, необхідно зробити видалення параметрів у реєстрі системи.

Потрапити до реєстру можна кількома способами:

  1. Через кнопку «Пуск» скористатися пошуком та знайти regedit.
  2. Відкрити командний рядок натисканням комбінації CTRL+R та виконати команду regedit.
  3. Знайти "Редактор реєстру" у стандартних програмах Windows.

Знайдіть гілку HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\номер вашої версії\Word і видаліть її. Залежно від року випуску номера версій будуть такими:

  1. 2003 — 11,0.
  2. 2007 — 12,0.
  3. 2010 — 14,0.
  4. 2013 — 15,0.
  5. 2016 — 16,0.
  6. ітд

Наприклад, для скидання налаштувань Ворда 2007 року слід видалити гілку HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\12.0\Word.

Переустановка «Офісу»

Повна переустановка передбачає видалення та повторне встановлення. Це нескладно зробити навіть недосвідченому користувачеві за наявності дисків із інсталяційним пакетом. У цьому розділі ми опишемо процес відновлення параметрів офісних програм, що буде набагато швидше, а мати ефект той самий.

Word 2003

Відкрийте будь-який ордівський документ. У головному меню знайдіть розділ "Довідка", а в ньому "Знайти та відновити". Можливо Вам буде потрібен диск з відповідним дистрибутивом.

Знайти і відновити

Word 2007

У цій версії офісних програм компонент відновлення знаходиться в меню "Параметри Word". У ньому знайдіть пункт «Ресурси та діагностика». Далі дотримуйтесь інструкцій, які даватиме сама програма.

Word 2010 та версії вище

За допомогою панелі керування зайдіть в закладку «Програми та компоненти». У списку програм знайдіть свою версію Ворда та позначте її клавішею миші. Підніміться та натисніть кнопку «Змінити.»

Натисніть замінити

У вікні, яке відкрилося, виберіть «Відновити». Натисніть кнопку "Продовжити" внизу.

Дочекайтеся закінчення процесу відновлення.

Драйвера принтера

Драйвера — це спеціальне програмне забезпечення, яке «зв'язує» принтер з усіма програмами, які можуть виконувати друк. Вони також можуть бути однією з причин, чому Ваш документ не друкується. У разі їх відсутності або неполадок, друк буде недоступним. Якщо з інших програм файли друкуються, а Word принтер не хоче друкувати документ, то відкидати проблеми з драйверами не варто. Несправності цього програмного забезпечення можуть бути такі:

  1. Відсутність на комп'ютері чи ноутбуку зовсім.
  2. Встановлено старі версії.
  3. Файли пошкоджені користувачем чи вірусами.

У всіх випадках вихід лише один – це повна переустановка.

Є кілька способів це зробити:

  1. Найпростіший і найшвидший - установка з інсталяційного диска, який додається до принтера при покупці.
  2. Завантажити драйвера з офіційного сайту виробника Вашого друкувального пристрою.
  3. Оновити програмне забезпечення принтера за допомогою служби Windows Update.

Проблеми з Windows

Якщо жоден з варіантів не допоміг вирішити проблему, потрібно також виключити з переліку джерел саму систему Windows. Можуть блокувати друк інших програм або драйверів пристроїв. Щоб це точно перевірити, виконайте кілька дій за інструкцією нижче.

  1. Вимкніть комп'ютер повністю.
  2. Вийміть компакт-диски, флешки, інше підключене обладнання.
  3. Увімкніть ПК.
  4. Натисніть клавішу F8, а для нових моделей ноутбуків може знадобитися натискання клавіш Fn+F8.
  5. У меню завантаження виберіть «Безпечний режим». Якщо принтер підключено до мережі, вибирайте варіант завантаження з драйверами мережі.
  6. Зачекайте до повного завантаження операційної системи.
  7. Відкрийте проблемний документ і спробуйте надрукувати його.

Безпечний режим

У разі удачі, Ви точно знатимете, що проблема з Віндовс. Як варіант рішення, спробуйте видалити нещодавно встановлені програми, оновлення, драйвера інших пристроїв.

 Ремонт
 
Якщо при підключені іншого друкувального пристрою. друк все-таки відбувається, проблемою може бути більш глибока поломка вашого принтера або БФП. У цьому випадку рекомендуємо звернутися до майстрів компанії "Любе-Плюс" у яких вже більш ніж 20 річний досвід у ремонті принтерів.
 

 

 

Сподобалось? Поділіться з друзями!

Коментарі до запису
Дивно, але ніхто не залишив жодного відгуку.
Ви можете стати першим!
Написати коментар
35 + ? = 43
X
shipping Цей товар знаходиться на складі нашого партнера! Наявність та термін доставки уточнюйте у менеджера. Після поступлення ціна може відрізнятися!
{